Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Dus ga je gewoon door en negeer je de signalen. Signalen vanuit je omgeving of vanuit je lichaam. Jammer, want er valt veel meer te halen uit de systemische wijsheid die je in je hebt.

Ontdek welke oerkrachten er werken in de onderstroom van jouw organisatie en of jouw team(s), zodat je beter begrijpt wat je al voelde maar waar je nog geen woorden voor had.

Signalen serieus nemen

Door met systemische wijsheid te kijken en werken, boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt in een diepere laag van ‘weten’, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Het resultaat: minder hard werken!

Door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken, krijg je meer zicht op wat er écht speelt in je team of organisatie. Je creëert nieuwe opties, doordat je meer durft te vertrouwen én te acteren op je gevoel voor ‘wat klopt en wat niet klopt’. Hierdoor wordt besluiten nemen een stuk makkelijker. Je hoeft minder hard te werken, vooral in situaties die voorheen lastig waren.