OVER-LE*EN

Overleven na overlijden.
Over het leven en over de leden van je gezin.
Een zesdaagse* voor weduw-ouders.

* verspreid over drie maanden

 

Weduw-ouders

Je partner is overleden, jij blijft achter met je kind(eren). Hoe weef je dit verlies in je leven? En hoe doen jouw kinderen dat? Hoe veranderen de dynamieken in het gezin? Wie draagt welke verantwoordelijkheden? Kan ieder op zijn manier rouwen? Wie doet op wie een appel en op welke manier? Zorg je goed voor jezelf? Probeer je vader en moeder tegelijk te zijn? In duizenden contexten van het dagelijks leven is jouw verlies voelbaar en zoek je een nieuwe weg. OVER-LEVEN

OVER-LEDEN

OVER-LEREN

OVER-LEIDEN

OVER-LEUNEN

 

Een zesdaagse (verspreid over meerdere maanden) voor weduw-ouders

In deze zesdaagse krijg je samen met een groep lotgenoten dieper inzicht in de verschuivingen die in jouw gezin plaatsvinden. Twee ervaren rouwbegeleiders leiden je om de twee weken een dag door een thema heen. We werken veel met opstellingen om de dynamieken in het gezinssysteem te verhelderen (zie kader systemisch werk). Het maakt je bewust wat er op een diepere laag tussen de gezinsleden speelt. Wanneer je de bron van jouw eigen reactie daarop in dit rouwproces beter leert begrijpen, verruim je jouw mogelijkheden in je handelen. Hoe jij nu als enig ouder de leiding over jouw gezin kunt vormgeven in verbinding met de kinderen en hun proces.

Na zes dagen openhartig delen van lief en leed, maak je deel uit van een lotgenotengroep die herkenning en steun vindt bij elkaar, en elkaar mogelijk ook na de zesdaagse weet te vinden.

 

SYSTEMISCH WERK

Gewoonlijk kijken we met een analytische blik naar de wereld. We onderzoeken feiten, logica, gebeurtenissen. De systemische blik kijkt naar wat minder grijpbare -maar zeker voelbare- zaken.

Naar herhalende patronen in jouw leven, naar het potentieel en de belemmeringen die je vanuit jouw familiesysteem hebt meegekregen. Misschien was je als kind niet tot last en houd je je nog altijd op de achtergrond. Of hielp je papa of mama en zorg je nog altijd veel voor anderen.
In deze zesdaagse kijken we oordeelloos en met open hart naar hoe jij dat doet. Dit helpt je makkelijker omgaan met de verschuivingen die in je huidige gezin door het overlijden zijn ontstaan.
Hoe meer jij inzicht in deze bewegingen hebt, hoe steviger de basis die jij voor je kinderen kunt vormen. Overigens helpen deze inzichten je ook binnen andere systemen, bijvoorbeeld binnen een team op het werk, bewuster te functioneren.

 

Programma

De eerste dag staat in het teken van kennismaken.
Kennismaken met elkaar, elkaars verhalen en met het systemisch gedachtengoed. We smeden de eerste banden om veilig in deze groep te kunnen delen en leren.
De tweede dag onderzoeken we jouw huidig weduw-gezin en de veranderingen en de pijn die daar spelen.
De derde dag keren we terug naar jouw persoonlijke gezin van herkomst. Je leert over gebeurtenissen en relaties die jou vormden als kind en hoe dat doorwerkt in het nu. En hoe de manier waarop je kon hechten, van invloed is op hoe je rouwt als volwassene.
Dag vier oefenen we met zelfcompassie. Als eenoudergezin heb je een zware klus te klaren. Hoe kun je lief zijn voor jezelf en jezelf in balans houden? Deze dag gaat over jou!
De vijfde dag kijken we naar de balans tussen geven en nemen. Hoe vraag je hulp in en buiten je gezin, wanneer leg je onbewust een te grote vraag bij je kinderen? Neem je van nature makkelijk hulp aan of zorg je liever voor de ander? Lukt het je om ongevraagde hulp bij te sturen? En hoe doen jouw kinderen dat?
De laatste dag gaat over afscheid nemen en betekenis geven. Het afscheid van de groep levert inzicht in hoe je dat doet. We kijken naar rituelen en naar het geven van betekenis aan al wat gebeurd is.

 

VOOR WIE?

Voor weduw-ouders die hun partner hebben verloren en achterblijven met kind(eren). De groepsgrootte is 8-12 deelnemers. We voeren een intakegesprek om te kijken of deze groep op dit moment iets voor jou is. Neem contact op wanneer je vragen hebt of er onduidelijkheden zijn.

 

Begeleiders

Deze zesdaagse is ontstaan in een samenwerking tussen Karin Heesakkers van KleinKracht en Elke Donker van Elke Coaching.

Karin Heesakkers verloor op haar veertigste plotsklaps haar man en bleef achter met drie jonge kinderen. Haar rationeel wetenschappelijke achtergrond bood geen antwoord op alle vragen waar ze mee worstelde. Om zichzelf en anderen beter te kunnen helpen volgde ze opleidingen op het gebied van systemisch werk, NLP, transactionele analyse en lichaamswerk. Haar missie is balans te brengen tussen weten en niet weten, tussen controle en overgave, om te accepteren wat het leven brengt en er een krachtig antwoord op te geven. Meer info over KArin vind je op https://www.kleinkracht.nl/

Elke Donker verloor als jonge vrouw van 27 jaar haar man en bleef achter met haar toen tien maanden oude dochtertje. Daar begon haar zoektocht in de weg en het proces van rouw, het alleenstaand moederschap en de dynamieken die daarbij horen. Ze volgde o.a. de opleiding tot Neo-hypno therapeut, NLP en opleiding in het systemisch werk.
Haar missie is verbinding te brengen door te erkennen wie we zijn, wat ons beweegt en wat gezien wil worden. Meer info over Elke vind je op https://www.elkecoaching.nl/

Data en locatie

Groep 6-Zuid Nederland
Locatie – Heiereind 14, 5561 BB, Riethoven
Dinsdagen 10 en 24  September, 15 Oktober, 5 en 26 November, 17 December 2024.

 

 

 

Groep -Zuid Nederland 

Locatie – Heiereind 14, 5561 BB, Riethoven

Informatie en kennismakingsmiddag op Dinsdag 20- Juni 2023 (van 13 tot 16 uur) 

Dinsdagen 19 September, 3 Oktober, 24 Oktober, 7 November, 28 November en 19 December 2023.

 

   Groep 5 – Midden Nederland
  Woensdagen 14 Februari, 13 Maart, 3 + 24 April, 22 Mei en 19 Juni 2024.

Locatie – Barlo Ballonvaarten, Groenekanseweg 256, 3737 AL, Groenekan.

Inloop vanaf 09:30 uur. Programma van 10:00 tot 16:00 uur.
Lunch, koffie, thee en sapjes worden verzorgd. Als ook voor een trainingsmap en een schrijfboekje.

)nze trainingslocaties bieden altijd de mogelijkheid om naar buiten te gaan.
Vanzelfsprekend volgen wij alle Covid-maatregelen van de overheid.

Kosten

De prijs voor particulieren is €1495 inclusief BTW. Dit is inclusief een intakegesprek en een nagesprek, een informatiemap, koffie, thee, lunch en gebruik van materialen.

Mogelijk is jouw werkgever bereid deze ondersteuning bij jouw rouwproces vanuit een budget voor bijvoorbeeld opleiding, coaching of ziektepreventie te betalen. We helpen je graag bij het onderzoeken van die mogelijkheid. De kosten voor jouw werkgever zijn dan €1.950,- exclusief BTW.
Zijn de kosten voor jou toch een probleem? Bespreek het met ons. Samen kijken we wat er mogelijk is.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen naar info@elkecoaching.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een intakegesprek. Wanneer we beiden overeenkomen dat deze zesdaagse bij jou past, ontvang je een aanmeldingsformulier en betalingsgegevens. Na binnenkomst van jouw formulier en betaling ontvang je een bevestiging en is jouw inschrijving definitief.
Annuleren kan alleen schriftelijk. Tot vier weken voor aanvang van de training kan dit kosteloos. Bij annulering tussen vier en twee weken voor aanvang van de training is €100,- aan administratiekosten verschuldigd. Annuleer je binnen 2 weken voor aanvang van de training dan zijn de volledige kosten verschuldigd.

Bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de training, behouden KleinKracht en Elke Coaching het recht om de training te annuleren. Het volledige bedrag wordt in dat geval teruggestort op jouw rekening.

Download  flyer

Wil je alle informatie nog eens rustig nalezen? Download via deze link de flyer: Over-leven-zesdaagse-voor-weduw-ouders

Kennismaken

Voor kennismaking en orientatie, ben je van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek in mijn praktijk. Je kunt me benaderen via onderstaand formulier of telefonisch: 06-53477004.

Voel je welkom om andere weduw-ouders te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met onze systemische werkwijze.

Neem direct contact met mij op

[wpforms id=”1225″]