Het kleine meisje in mij

Het kleine meisje kan zich bang en alleen voelen. Vanaf een jonge leeftijd is ze gewend geraakt zich dan af te sluiten en ‘het’ alleen te doen. Ze heeft de overtuiging ontwikkeld dat ze eerst weer in staat moet zijn om ‘sterk’ te zijn, voor ze zich weer kan openstellen en in verbinding kan staan. Dat dat de veiligste weg is. Het is een kwetsbaarheid die zichzelf op deze manier beschermt en veiligstelt. 

De bedoeling is goed en absoluut nodig en nuttig geweest. Maar vandaag de dag dient het me niet meer. Sterker nog, het blijkt nu een inperkende overtuiging. In tegenstelling tot de
oorspronkelijke intentie maak ik mezelf juist alleen en eenzaam. En toch gebeurt het me weer en raak ik weer verwikkeld. Geloof ik weer dat oude stemmetje dat zegt ‘dat ik het alleen moet
doen’.

Ik moet me eerst weer bewust worden van deze onbewuste interne dialoog. Mezelf hierin met zachte ogen aankijken, hulp vragen en me verbinden waardoor ik weer kan (her)vinden en her-
ijken. Dat biedt een nieuwe basis waarin ik vanuit mijn kracht kan leven en mezelf kan zijn. Wil jij ook ontdekken vanuit welke overtuigingen jij wordt gestuurd? Je bent welkom voor een
oriënterend gesprek! Stuur me dan pb, app, sms of bel: 06 – 534 77 004. Je kunt me ook
mailen: elkedonker@gmail.com

Je bent van harte welkom! Elke

Geef een reactie