(Familie) opstellingen of systemisch werk

Misschien heb je wel eens over (familie)opstellingen of systemisch werk gehoord of gelezen maar is het je nog onbekend? Ik breng je graag in contact met systemisch kijken, omdat het ook jou zoveel kan brengen. Zoveel inzichten kan geven. Het systemisch werk gaat ervan uit dat wij nooit alleen zijn, maar altijd in verbinding zijn met een groep. Dat is bijvoorbeeld het gezin waarin je bent geboren, het team waarbinnen je werkt, de sportclub waar je in het weekend of met trainingen bent, je vriendenkring en de familie van je lief.

Het systeem waarin je je begeeft, beweegt en leeft vanuit bepaalde wetten waardoor ieder lid van het systeem wordt gestuurd en gedreven. Zonder dat we ons dat bewust zijn en zonder dat
we dat willen. Het systeem stuurt jou. Je merkt dat je in zo'n dynamiek bent, als je herhaaldelijk dezelfde thema's tegenkomt in jouw leven, werk of relatie. Het 'opstellen' maakt deze dynamiek inzichtelijk en je wordt je bewust van jouw positie en onbewuste ‘bijdrage’ die jij levert aan het systeem waarin je verkeert. Door dat inzicht en bewust zijn, begint al een verschuiving en start een verandering in jouw leven. Daarnaast krijg je inzichten waardoor je wellicht anders gaat handelen en ook de gevolgen van je handelen veranderen! Wil je dit ervaren? Voel je welkom as donderdag 01-10 en meld je aan via deze pagina.
Heb je vragen? Bel me dan: 06 – 534 77 004.

Geef een reactie